Sign in to follow this  
yopel2

No load custom model in Wow (Cata 4.3.4)

 

Hello

It turns out that a few days ago I was remodeling a model of a weapon with Blender and upload it to the .MPQ file

the WMV reads it perfectly

tumblr_pms8h4FxAJ1y6hbaao3_400.jpg

tumblr_pms8h4FxAJ1y6hbaao2_400.jpg

but inside the WoW I do not load it

tumblr_pms8h4FxAJ1y6hbaao1_400.jpg

 

I do not understand why it does not load it, and edit the wow.exe to accept patches .MPQ

Thank you for your answers!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Maybe it's the convertor issue? I mean, if u are using classic objtom2.exe, u are actually converting .obj to WOTLK .M2 

In that case modelviewer could read that model, but game client would had a problem. 

Share this post


Link to post
Share on other sites
5 hours ago, Marwin said:

Maybe it's the convertor issue? I mean, if u are using classic objtom2.exe, u are actually converting .obj to WOTLK .M2 

In that case modelviewer could read that model, but game client would had a problem. 

yes, it is the OBJtoM2.exe classic (for lk)

1 hour ago, Balkron said:

@yopel2 Your screenshots are broken, please, reupload them.

Btw, we need to know how exactly you trying to convert your models into wow file formats.

from Blender, I export the model in .Obj, then I use OBJtoM2.exe

I do exactly as this video shows: https://www.youtube.com/watch?v=Rsk6TlyKfdQ&t

1.jpg

2.jpg

3.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Well, i'm definitely not expert on 3D editing, but I think that exactly that guide is the issue. Amaroth IMHO develop and make tutorials only for 3.3.5. By my opinion, u solve your problem with converting Wotlk M2 to Cataclysm M2. Maybe it's done a tool for it, maybe u have to do it by 010 editor and M2 template. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

U can test it by comparing the M2 data in 010 editor with M2 template. Open the new one, open the original one and compare. I was doing it a long time ago (few years), but i'm sure, that M2 have some version cell, u should see. That version cell is propably overwrited by ObjToM2.exe to Wotlk value, which is wrong. :) 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this